25/02/2008

Mostra do aceite de Quiroga (24/02/2008)



A VIII Mostra do aceite de Quiroga foi celebrada no muíño de aceite das Farrapas, na Parroquia de Bendilló (Concello de Quiroga). Nesta parte do val do Sil aínda hai produtores de aceituna. O aceite é elaborado de forma tradicional co fruto de oliveiras galegas e o resultado ten un sabor e cheiro fortes. A almazara das Farrapas é propiedade de Guillermo Nogueira. Dentro desta, a oliva é moída nunha roda pola forza dun burro, prensada cun mazo e filtrada con auga quente para obter o aceite virxe. O proceso é totalmente manual, como se pode apreciar nas seguintes imaxes.



Proceso de fabricación do aceite
(auga quente e aceituna prensada).


Exterior da almazara: Exibición de burro e bois.






















Interior da almazara de Guillermo Nogueira.













Na carpa, os visitantes encontran postos de venda de produtos típicos (aceite, viño, noces, mel) e unhas mesas para tomar o pulpo e o churrasco. Próximo ao muíño hai tamén un bar improvisado que ofrece tapas e bebida.




Sem comentários:

Enviar um comentário

Blogs recomendados